lauantai 22. helmikuuta 2014

Ystävänpäivälahjaksi villahousut aviomiehelle

Kuten olen jo maininnutkin, niin tavoitteenani neulontarintamalla tänä vuonna on se, että saisin valmiiksi ainakin yhden joululahjan / kuukausi. Koska viime vuonna miehen lahja oli jotakin niin hävettävän mitätöntä, etten ole sitä saanut vielä edes kuvattua, päätin siksi aloittaa urakkani lahjasta hänelle. Lapaset olisivat olleet mukava pieni projekti, mutta koska mies oli ilmaissut että kahdet lapaset täyttävät hänen kaikki tarpeensa, jouduin käymään läpi idealistaani isompien töiden osalta. Mies on siitä helppo, että hän esittää toiveitaan aina vähän väliä, joten hänelle on helppo miettiä lahjaa, kun on valmiiksi kirjannut toiveet ylös ;)

Listalla oli jokunen tietty lapasmalli, jotka nyt sitten sumeilematta jätin odottelemaan sitä hetkeä, kun uudelle lapasparille tulee tarvetta. Kaikista vaihtoehdoista katselin muutaman vähätöisimmän ja olin ajatellut niistä kaikkein vähätöisimpiä nimipäivä-, syntymäpäivä-, hääpäivälahjoiksi tai muiksi pienemmiksi muistamisiksi ja sitten jotakin vähän suuritöisempää joululahjaksi (nyt kun oli melkein vuosi jäljellä seuraavaan jouluun, joten aikaa piti kyllä olla). Valitsin sitten joululahjaksi villahousut, joita mies viime talven kylminä aamuina puheli kaipaavansa. Itseänikin projekti innosti, sillä enhän ole ikinä aiemmin villahousuja tehnyt. Vähän ensin mietin sitäkin, että tekeekö kukaan enää nykyisin villahousuja aikuisille, mutta sitten löysin Karvapalloja-blogista ohjeen ja samalla varmistuksen sille, että kyllä jotkut tällaisiakin vielä nykypäivänä valmistavat. Monesti kaikki ohjeet ja kuvat olivat vain lapsille tehdyistä, mutta miksei sitä viluisimmat kaipaa vielä nykyisinkin normaaleja pitkiä alushousuja lämpöisempiä alushousuja. Ja mies on kyllä niin kova palelemaan jaloistaan, että hän jos joku on oivallinen käyttäjä tällaisille :D

Mieshän oli heti kärppänä kyselemässä että kenelle teen ja mitä teen ja sain moneen kertaan kuulla kommentin, että "ihanaa saan pian villahousut" ja sitten yritin yhä vain vaisummin siinä vaan ärähdellä että ittelleni tässä kylläkin teen. Niinhän siinä sitten kävikin, että kun sain valmista, niin mies sitten aneli housut itselleen heti käyttöön (tammikuun lopussa oli aika kivasti pakkasta). Niinpä sitten ilmoitin että hän ei sitten ystävänpäivälahjaa enää saa, että olkoon nämä sitten ystävänpäivälahja etukäteen annettuna. Ja sitten tein pipon joululahjaksi, josta kuvan jo julkaisinkin. Aluksi mies halusi nämä ilman kuminauhaa, mutta jonkun aikaa käytettyään sanoi että voisihan näissä kuminauha ollakin. Hankin kuminauhan jo valmiiksi, mutta nyt pitäisi vielä ommella tuo nauhakuja umpeen - ehkä teen sen ihan käsin niin ei tarvi ompelukoneeseen koskea ;)


2 kommenttia:

  1. Voi vau! Oletpas urakoinut. Nuo on kyllä ihan mahtavat! Mie haaveilen että tekisin joku päivä vielä itselle merinovillasta raidalliset villahousut, mutta voi olla että jää haaveeksi. Mitä lankaa sie oot näissä käyttäny?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Arvaa aloinko myös haaveilla omista ihanan raidallisista housuista - tai vaikka legginseistä (eli olisi ihan ohkaista lankaa). Mutta saas nähdä tuleeko toteutettua :) Näissä käytin Novitan Nallea.

      Poista