sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Tilauslapaset kaverille

Joululahjojen valmistuksen ollessa kiihkeimmillään eräs kaverini tykästyi koukuttujen lapasten ulkonäköön ja pyysi josko voisin hänellekin sellaiset tehdä. Projektista teki mielenkiintoisen ja itselleni mielekkään, kun sain käyttää mahdollisimman paljon erilaisia värejä. On aivan ihanaa kun välillä saa tehdä ihan luvan kanssa jotakin leikittelevää. Päätin sitten että toinen lanka olisi aina samaa väriä / lapanen, mutta koska sekä keltainen että oranssi ovat kaverilleni mieleisiä värejä niin päätin että tuo toinen samana pysyvä väri ei olekaan sama molemmissa lapasissa - vaan että toisessa lapasessa se pysyttelee keltaisena ja toisessa se on sitten oranssi. Molempien lapasten toista väriä sitten saikin väritellä miten halusi, keräsin sitten innoissani kaikkia lankakerien loppuja ja haaveilin jostakin mahdollisimman riemunkirjavasta. Lopputulos ei ollut ihan niin värikäs kuin olin toivonut, koska en omista pahemmin pätkävärjättyjä lankoja ja löytämäni keränloput olisivat saaneet olla vielä vähäisempiä. Mutta saaja kyllä rakastui lapasiin ja se lämmitti kyllä tekijän mieltä ihan hirveästi ^-^ Jännitin että jäävätkö lapaset tarpeeksi väljiksi, sillä kaverini teroitti sitä että lapaset eivät missään nimessä saa sitten yhtään liian istuvat olla. No onnistuin ja lapasten alle oli mahtunut toisetkin lapaset ja nämä pääsivät lämmittämään käyttäjänsä käsiä juuri pahimpien pakkasten aikaan. Näissä tuli kuulemma välillä jo melkein liiankin kuuma :D Seuraavalla kerralla olisin valikoinut käyttöjonoon vain ne todella pienet keränloput, mutta onneksi värikirjo riitti kuitenkin kaverilleni :) Käytin näissä Novitan 7 veljestä lankoja ja muuta sen paksuista lankaa.


4 kommenttia:

 1. Koukkuaminen on sellainen tekniikka jota olen aina halunnut kokeilla. Enkä ole saanut ajatusta pidemmälle. Vielä joskus!

  Hienot on rasat, ja värikkäät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sillekin varmasti aikansa tulee :) Ja kiitos ^-^

   Poista
 2. Iloiset lapaset! Hauska idea hyödyntää langan jämiä näihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näihinhän niitä kivasti saa upotettua, vielä ainakin yhdet tällaiset aion jämistä tehdä ( äiti innostui sekametelilapasista :D )

   Poista