keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Tilauslapaset kaverin tyttärelle

Jotenkin tänä vuonna joululahjojen valmistus alkoi hivenen nihkeästi (lukuun ottamatta joitakin lahjoista, jotka tein siis jo hyvissä ajoin valmiiksi), koska tuntui että tekemistä oli listalla niin hirveästi ja aika on niin kovin rajallista. Omien listallani olleiden töiden lisäksi joitakin tilauksia sattui juuri siihen aloitusvaiheeseen, joten ne sitten päätin tehdä ensiksi ja jatkaa vasta sitten joululahjojen teolla.

Tässä nyt sitten niistä tilatuista töistä viimeisenä valmistuneet eli pöllölapaset piti pöllöfanin saada :) Ohjehan on Barbara Gregoryn käsiäalaa ja julkaistu Twist Collective -verkkolehdessä. Tällaiset lapasethan olivat jossain vaiheessa hirveän suosittuja, tässä kuljen taas hieman jälkijunassa :) Ohje on maksullinen, itse en tosin tilannut sitä sillä tein nämä ilman ohjeita. Kontrasti ei tässä kuvassa oikein näy, mutta luonnossa pöllö kyllä erottuu paremmin kuin kuvasta voisi luulla.


4 kommenttia:

 1. Nää pöllölapaset on kyl tosi kivat! Mut kirjoneuleen tekeminen on vaan niin työlästä, ei ollenkaan mun juttu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tiedätkös niinhän näidenkin kanssa sitten kävi, että liian pienet kuulemma olivat. Parempi kun en nyt työmäärää tässä vaiheessa liikaa mieti, ettei pääse poru... Ihme sinänsä että koko oli väärä, sillä samainen henkilö on aiemmin käyttänyt saman kokoisilla puikoilla ja langalla 40 silmukalla tehtyjä lapasia ja näissä oli kahdeksan silmukkaa enemmän. Eli vaikka kirjoneule onkin naftimpaa, niin että noin paljon naftimpaa..? Mutta pituuttakin oli kuulemma vähän liian vähän, sitä yritinkin lisätä jo ennen lapasten lähettämistä tekemällä kavennukset noin pitkällä matkalla (alkuperäisessä ohjeessahan päälaki on pyöreämpi). Mutta ei sekään sitten riittänyt. Ystävättäreni kyllä katsoi lapasia ennen kuin niitä lähetin ja oli vankasti sitä mieltä, että koko olisi sopiva (vertasi omaan 11-vuotiaaseensa, joka ei ole edes mitenkään siro rakenteeltaan). Mutta voihan olla niinkin, että näiden lapasten saaja ei sitten tykännyt kirjoneuleen tunnusta, koska onhan kirjoneuleen tuntuma erilainen kuin yksinkertaisella neulepinnalla. Ja joustavuus toki on huonompi myös. No mutta nyt ei sitten auta kuin miettiä uutta kohdetta näille, saavat sitten siihen asti pysyä kaapin perukoilla...

   Poista
  2. Voi ei!!! Kokeilitko yhtään että suurenesivatko kastelemisella ja mittoihin venyttämällä? Mutta kyllä nuo on niin hienot, että varmasti käyttäjän niille löydät!

   Poista
  3. No tässä viime aikoina on ollut hieman huono onni tässä mielessä, että myös ne kaverilleni tekemäni pitkävartiset kettusukat olivat liian pienet. Ja niiden kanssa käytin tuota venyttelyä siinä onnistumatta... Näiden lapasten kanssa en kyllä ole koittanut, mutta en enää kehtaa yrittää näitä tarjotakaan samaan paikkaan :P Enkä ihan usko tuon venyttelyn toimivuuteen tuon yhden katkeran kokemuksen jälkeen ;) Ottajia varmaan löytyy, mutta monessa perheessä on aina sitten pari lasta ettei viitsisi sitten vain toiselle jotakin antaa. Mutta täytyy nyt sitten harkita josko tekisi vielä toisetkin ja antaisi joillekin sisaruksille... Yksi vaihtoehto sekin :)

   Poista